Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Οι "Νύφες Τζιχάντ"

Δύο έφηβες βοσνιακής καταγωγής, το έσκασαν από το σπίτι τους στην Αυστρία και πήγαν στην εξωτική Συρία, να πάρουν μέρος σε έναν εξωτικό πόλεμο. Τα νέα για την τύχη τους παραμένουν ασαφή. Τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε η είδηση πως η μία από αυτές είναι νεκρή. Πριν λίγες μέρες, στο προφίλ της σε κοινωνικό δίκτυο εμφανίστηκε να δηλώνει περιχαρής πως κυοφορεί έναν απόγονο ποιος ξέρει ποιου "ηρωικού" μαχητή του Αλλάχ. Άλλες πηγές αναφέρουν πως η μία από αυτές επικοινωνεί με την οικογένειά της και φαίνεται πως θέλει να επιστρέψει (αλλά πώς;), ενώ η άλλη, μάλλον η εγκυμονούσα δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Αυτή είναι μία μόνο ιστορία από τις πολλές, κοριτσιών 15, 16 και 17 ετών που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να σταδιοδρομήσουν ως "Νύφες τζιχάντ". Οι περισσότερες είναι παιδιά μουσουλμάνων μεταναστών, δεύτερη ή τρίτη γενιά, που έχουν ανατραφεί σε δυτικές χώρες. Στην περίπτωσή τους όμως, "το χωνευτήρι των πολιτισμών" δεν έκανε καλή δουλειά. Από την άλλη, φαίνεται πως η σταδιοδρομία αυτή γίνεται της μόδας και για κορίτσια μη μουσουλμάνων...


Οι "Νύφες τζιχάντ", των οποίων ο αριθμός αυξάνεται, στην καλύτερη περίπτωση γίνονται σύζυγοι ενός μαχητή υπό τον Νόμο της Σαρία, κουκουλώνονται από την κορυφή ως τα νύχια, γεννάνε παιδιά για την τύχη των οποίων δεν έχουν κανέναν λόγο και δεν μπορούν ούτε να ανασάνουν χωρίς την άδεια του αφέντη τους. Στη χειρότερη, καθίστανται κοινόχρηστα σκεύη σεξουαλικής εκτόνωσης και παραγωγής απογόνων των πολεμιστών, ώστε ευτυχείς και απερίσπαστοι να φέρουν εις πέρας το φρικώδες έργο τους. Άλλωστε, γιατί να περιμένεις τον παράδεισο για να έχεις 72 παρθένες αφού μπορείς να τις έχεις τώρα!

Όταν δεν είναι απασχολημένες με την βασικά τους καθήκοντα, αναλαμβάνουν την στρατολόγηση και άλλων κοριτσιών απ' όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας στα social media μία ειδυλλιακή εικόνα της ζωής τους. Παρέχουν ακόμα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για το πώς μπορεί η υποψήφια "νύφη" να φτάσει με ασφάλεια στο Ιράκ ή στη Συρία και πώς να αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη νοσταλγία για την οικογένειά της. Λύνουν ακόμα και πρακτικά προβλήματα, όπως παροχή διαβατηρίου και έξοδα ταξιδιού. Άλλες στελεχώνουν την "Αστυνομία των Ηθών", σώμα του οποίου ηγείται μία Βρετανή.

Κάθε αφελής νέα, μπορεί να ξεγελαστεί από τις όμορφες εικόνες που δημοσιεύουν στα προφίλ τους οι γυναίκες του τζιχάντ, συνήθως όμορφα ηλιοβασιλέματα και χαριτωμένα ζωάκια. Όσο η διαδικτυακή "φιλία" προχωρά, η περιέργεια φουντώνει για την παράξενη αυτή αδελφότητα γυναικών που αποτελούν μέρος ενός μεγαλειώδους, θεϊκού σχεδίου. Πιθανότατα, στη συνέχεια έρχονται σε επαφή με τοπικές ομάδες, από τις οποίες προσηλυτίζονται και ενθαρρύνονται να πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Πολλές από αυτές φανατίζονται και ανταποκρίνονται με θέρμη στο κάλεσμα.

Μπορεί να μας φαίνεται απόμακρο και απίθανο να συμβεί στα δικά μας παιδιά. Αλλά, ας μην ξεχνάμε πως οι έφηβοι βαριούνται εύκολα, αναζητούν το περίεργο, το εξωτικό, το ηρωικό. Και η ζωή που τους προσφέρουμε είναι τόσο ανιαρή, τόσο στερημένη από υψηλές αξίες και εσωτερική ικανοποίηση, που τα σπρώχνει σε οποιαδήποτε οργάνωση που υπόσχεται ασφάλεια, αλληλεγγύη, δύναμη και αποδοχή. Αναζητούν μία "οικογένεια" με ισχυρούς δεσμούς, όπως συμβαίνει με τα παιδιά που εντάσσονται σε συμμορίες ή θρησκευτικές σέκτες. Κι έτσι, προσπαθώντας να αποφύγουν μία δυσάρεστη ζωή, βυθίζονται στον χειρότερο εφιάλτη.

Εκατοντάδες κορίτσια από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη (κυρίως από τη Βρετανία) έχουν ήδη πάρει αυτό τον δρόμο. Ανάμεσά τους και κορίτσια μη μουσουλμανικών οικογενειών, τα οποία πείθονται από την προπαγάνδα στο διαδίκτυο. Έχοντας ανατραφεί στον ελεύθερο κόσμο της Δύσης, τα παιδιά αυτά δεν αντιλαμβάνονται πως, από τη στιγμή που θα φτάσουν σε αυτό που φαντάζονται ως γη της επαγγελίας, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής! Κάποια κορίτσια φαντασιώνονται πως θα παντρευτούν έναν γενναίο πολεμιστή και θα καμαρώνουν για την κατάκτησή τους στο facebook. Δεν έχουν ιδέα πως πλέον θα ανήκουν ολοκληρωτικά σε αυτόν και καμία επιθυμία τους δεν θα έχει σημασία.

Μην περιμένετε να φτάσει στην πόρτα σας. Ενημερωθείτε και μιλήστε ανοιχτά με τα παιδιά σας. Κανένα όπλο δεν είναι πιο ισχυρό από την αλήθεια!

Δείτε το βίντεο από την Raqqa που με κίνδυνο της ζωής της τράβηξε μία γυναίκα. Στην αρχή, ο στρατιωτικός την επιπλήττει επειδή φαίνεται λίγο το πρόσωπό της. Στη συνέχεια θα δείτε γυναίκες που επικοινωνούν με τις οικογένειές τους στη Γαλλία. "Θα πρέπει να το βάλεις στο μυαλό σου πως δεν γυρίζω πίσω" λέει μία από αυτές σε συγγενικό της πρόσωπο, "δεν κερδίζεις τίποτα με το να κλαις και να φοβάσαι".Υπολογίζεται πως 150 γυναίκες από τη Γαλλία έχουν ενταχθεί στις "Νύφες".

Διαβάστε περισσότερα: Braitbart , CBS News , The Daily Beast


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ υποστηρίζουμε τα ελληνικά γράμματα. Σεβόμαστε τον κώδικα επικοινωνίας του διαδικτύου και δεν "φωνάζουμε" χρησιμοποιώντας κεφαλαία. Είμαστε ευγενικοί και κουβεντιάζουμε πολιτισμένα.