Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Εμπρός της γης οι αιφνιδιασμένοι


Οι πρόσφυγες αιφνιδίασαν την κυβέρνηση και άργησε να καταλάβει ότι μία χώρα πρέπει να έχει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική. Γιατί, πού να το φανταστεί κανείς πως, όταν πόλεις ισοπεδώνονται στη Μέση Ανατολή, οι κάτοικοι θα προσπαθήσουν να διασωθούν. Και μάλιστα χωρίς να ανακοινώσουν στην ελληνική κυβέρνηση το ακριβές χρονοδιάγραμμα της άφιξής τους. Ανήκουστα πράγματα!
Οι τραμπούκοι που γρονθοκόπησαν τον βουλευτή, αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς, που δεν είδαν ό, τι είδαμε όλοι και συνέλαβαν κι εκείνον που προστάτεψε το θύμα. Ο "Υπουργός προστασίας του μπαχαλάκια" αιφνιδιάστηκε με τον αιφνιδιασμό των οργάνων της αστυνομίας και δεν ήταν σίγουρος αν έπρεπε να συλληφθεί ένας άνθρωπος που μπροστά σε όλον τον κόσμο σάπισε στο ξύλο έναν άλλον άνθρωπο. Ο αιφνιδιασμός του μάλλον οφείλεται στο ότι ο άλλος άνθρωπος δεν ήτο αριστερός.
Το περιστατικό αιφνιδίασε την αντιπολίτευση, και αντί να κυνηγήσει τον "Υπουργό προστασίας του μπαχαλάκια" μέχρι να μην βρίσκει πού να σταθεί, ασχολείται με την άποψη του "Υπουργού αποβλάκωσης", για μία υπόθεση που έχει λήξει εδώ και είκοσι χρόνια με απόφαση του κοινοβουλίου.
Οι Έλληνες πολίτες αιφνιδιάστηκαν από τον αιφνιδιασμό και, αιφνιδιασμένοι καθώς ήταν, πήγαν και πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ που είχε καταργηθεί, κι ένα σωρό άλλους φόρους, που ενώ τους καθιέρωσε η αριστερή τους κυβέρνηση, αυτοί τους ονόμαζαν ακόμα δεξιούς. Είχαν δε τόσο αποβλακωθεί από τον αιφνιδιασμό, ώστε δεν ήξεραν πια ποιος "γενοκτονήθηκε" και ποιος όχι.
Αιφνιδιασμένος από τις αιφνιδιαστικές εξελίξεις ο Καμμένος του "Υπουργείου ανασύστασης του κιτς φολκλόρ" αποφάσισε να εγκαταλείψει για λίγο την παλέτα με το κόκκινο χαλί και να ράψει τους αγίους επάνω στις στολές των φαντάρων, αναζητώντας τη θεία φώτιση.
Αυτό όμως αιφνιδίασε τους πανιερώτατους αρχιερείς που δεν πίστευαν στην καλή τους τύχη, και αποφάσισαν, ως εκπρόσωποι των ως άνω αγίων, να παίρνουν μέρος σε κάθε σύσκεψη, συμβούλιο, συμπόσιο, που κανονικά προορίζεται μόνο για πολιτικούς.
Η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε με τη σειρά της από την φοβερή επέκταση των φανατικών ισλαμιστών και χωρίς δεύτερη σκέψη ενέταξε στο λεξιλόγιό της τον όρο "Ισλαμικό Κράτος". Ύστερα αιφνιδίως αιφνιδιάστηκε που οι πολίτες της δεν έκαναν χαρούλες με τον ερχομό των προσφύγων και αλλού καίνε τους χώρους φιλοξενίας και αλλού χτίζουν τείχη, όπως έκαναν οι άνθρωποι στα αρχαία τα χρόνια για να φυλάξουν τον τόπο τους.
Και όλοι μαζί, άκρως αιφνιδιασμένοι, θα πέφτουμε αγκαλιασμένοι από τα σύννεφα της ευρωπαϊκής πολιτικής ορθότητας, σε μία Ευρώπη, που μόλις θα έχει αρχίσει να υποψιάζεται πως, αντίθετα με όσα τσαμπουνάει ο ονειροπόλος φιλόσοφος Χαμπερμάς, τα έθνη είναι έθνη, και Ηνωμένες Πολιτείες στήνονται μόνο σε ουδέτερο έδαφος, εκεί που οι μνήμες δεν βρίσκουν τόπο να ευδοκιμήσουν και δίνουν τη δυνατότητα μιας ολοκαίνουργιας αρχής.
Εγώ πάλι, θα αιφνιδιαστώ όταν θα βρεθεί εκείνος που θα καταφέρει να βάλει τις προτεραιότητες της αιφνιδιασμένης, μα πάντα αγαπημένης μας, ηπείρου στη σωστή σειρά.

Τιμή και δόξα στον σπουδαίο αυτό διανοούμενο του μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ υποστηρίζουμε τα ελληνικά γράμματα. Σεβόμαστε τον κώδικα επικοινωνίας του διαδικτύου και δεν "φωνάζουμε" χρησιμοποιώντας κεφαλαία. Είμαστε ευγενικοί και κουβεντιάζουμε πολιτισμένα.